Een hypotheek oversluiten

Dit jaar lopen veel rentevaste periodes af. Dat betekent dat je een voorstel van de bank krijgt om de rente opnieuw vast te zetten. Meestal is het de moeite waard om eens te kijken of je elders geen beter voorstel kunt krijgen. Daarnaast is het een goed moment om na te denken of de hypotheekconstructie up-to-date is en wel aansluit bij de wensen en behoeftes.

In het verleden zijn er massaal aflossingsvrije hypotheken afgesloten en hypotheken waaraan dure beleggingsverzekeringen zijn gekoppeld. Een aflossingsvrije hypotheek zorgt voor lage maandlasten, maar ooit zul je de lening aan de bank terug moeten betalen. Het zou dus verstandig kunnen zijn om een groter deel van de hypotheek te gaan aflossen of bij elkaar te sparen. Het rendement op beleggingsverzekeringen is in de meeste gevallen op 8% geprognosticeerd. Kijken we naar de laatste tien jaar, dan is er per saldo nauwelijks rendement gemaakt. Dat houdt in dat het beoogde eindkapitaal waarschijnlijk niet gehaald gaat worden. Wellicht is het verstandig om de opbouw van het kapitaal tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. 

Cap Finlex is gespecialiseerd in maatwerk. Wij adviseren voor vrijwel elke geldverstrekker en zijn volstrekt onafhankelijk.  Wil je weten of oversluiten de moeite waard is, schakel dan de experts van Cap Finlex in!