Huizenprijzen

Huizenprijzen
De huizenprijzen staan al een tijdje onder druk. Als je kijkt naar de langere termijn, dan kun je spreken van een gezonde correctie. Tussen 1985 en 2005 steeg de gemiddelde prijs van een woning van € 63.600 naar € 230.00. Heeft u na 2005 een woning gekocht, dan zal de woningprijs waarschijnlijk nauwelijks zijn gestegen.

Wat kunnen de gevolgen voor u zijn?

Als u nu huurt en op zoek bent naar een koopwoning, dan heeft u een ideale uitgangpositie. Er is veel aanbod dat soms al lang te koop staat. U kunt dan scherp onderhandelen. Indien u een koopwoning heeft en niet van plan bent om te verhuizen, dan  is er niks aan de hand. De prijzen gaan vanzelf wel weer een keer stijgen. Diegenen die momenteel hun woning te koop hebben staan of overwegen te gaan verkopen, hebben een iets grotere uitdaging en zullen geduld moeten hebben. We raden in ieder geval iedereen met een koopwoning aan om het risico op een eventuele restschuld te verkleinen. U heeft daarvoor een aantal mogelijkheden:

*    Extra aflossen op het aflossingsvrije deel van uw hypotheek. Dit kan bij vrijwel alle geldverstrekkers boetevrij met 10% op jaarbasis.

*    Meer sparen of beleggen om aan het einde van de looptijd een groter deel van de schuld af te kunnen lossen. Dit kunt u doen door middel van extra stortingen in uw spaarpolis, beleggingspolis of op uw beleggingsrekening.

*    Zorgen voor voldoende financiële buffer door periodiek te sparen of te beleggen. Dit kunt u buiten uw hypotheek om doen. U kunt dan te allen tijde beschikken over het saldo en u kunt zelf bepalen wat u met de opbrengst doet.

Meer informatie? Bel of mail ons!