Hypotheken

Voorbereiding op adviesgesprek

Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid met een hypotheekadviseur aan tafel gaat zitten. Dat vindt de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) ook. Daarom heeft zij een handleiding met veel handige tips op haar site gezet. Lees hier verder.

Transparantie

Wij werken volledig transparant. Wij stellen een dienstenwijzer en een dienstverleningsdocument ter beschikking. Je weet dan exact wat wij doen en hoe wij ons geld verdienen. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst maken wij inzichtelijk wat de wensen zijn en wat de inkomenssituatie is. Niet alleen nu maar ook in het geval van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, pensionering of overlijden. Op basis van deze inventarisatie stellen wij een adviesrapport op. Als we een offerte uitbrengen dan wordt deze uitgebreid toegelicht en zullen wij verder zorgen voor een zorgvuldige begeleiding van het proces tot aan passeren bij de notaris. Daarna houdt onze dienstverlening overigens niet op. Wij helpen desgewenst bij het aanvragen van de Voorlopige Teruggave. Bij vragen over bijvoorbeeld renteafschrijving, bouwdepot, vermogensopbouw en verzekeringen kun je eveneens bij ons terecht

Checklist AFM via Independer

De AFM heeft een checklist opgesteld waarmee je kunt nagaan of alle relevante informatie is besproken. Vergelijkingssite Independer heeft aan de hand van deze checklist een kwaliteitscheck ontwikkelt. Na het invullen hiervan krijg je een document waarin staat of wij op de juiste wijze hebben geadviseerd. Ook krijg je een "boodschappenlijstje". Het kan zijn dat bepaalde onderwerpen nog niet ter sprake zijn gekomen. Aan de hand van dat lijstje is het gemakkelijk om alsnog de gewenste informatie aan ons te vragen. Klik hier om de checklist te starten.